Mag ik me even voorstellen
Geschreven door Martijn van den Eijnde op 17-04-2015


Sinds 1 april jl. ben ik (Martijn van den Eijnde) in dienst getreden bij InnoviQ om het team te komen versterken. Ik ga mij voornamelijk richten op het domein Business Intelligence (BI). Een breed begrip en ook breed toepasbaar. Dat is ook direct één van de aspecten die mij zo aanspreken aan het BI vakgebied. Het is meer dan een rapportage bouwen en een mooie grafiek tonen of een ad-hoc beslissing nemen op basis van een onduidelijke indicator.

Ik heb inmiddels ruim 3 jaar ervaring in het BI domein, vanuit diverse rollen en binnen uiteenlopende organisaties (zowel overheid als commerciële organisaties). De liefde voor het vak gaat terug naar 2011. Ik heb toen besloten een gerichte HBO studie te volgen. Ik heb gekozen voor de studie Bedrijfskundige Informatie en Management, zodat ik mijn werkervaring kon combineren met mijn (overmatige) interesse voor ICT. Ik ben tijdens mijn studie me steeds meer gaan verdiepen in BI, LEAN en Agile programmeren. Op het inrichten van een ‘BI Proces’ ben ik uiteindelijk afgestudeerd.

Zoals eerder aangegeven is BI meer dan het bouwen van een rapportage, een beetje bijschaven en klaar (of beter gezegd “nooit klaar”). De definitie die ik hanteer is:

'Business intelligence is het gerichte continu proces waarmee organisaties, met bijbehorende voorzieningen, data verzamelen, integreren en analyseren en de als resultaat daarvan verkregen informatie toepassen.”
Deze definitie sluit heel goed aan op de kapstok die binnen InnoviQ wordt gehanteerd; het zogenaamde I-grip model. Het model gaat uit van een continu proces, en is toepasbaar op organisaties met zowel een lage als hoge BI volwassenheid. Door de iteratieve aanpak, worden eindgebruikers continu betrokken en zien zij stap voor stap de resultaten om te komen tot een breed gedragen BI oplossing. Daar doen we het uiteindelijk voor!

Mijn credo is dan ook: “Think Big, Act Small and Learn Fast”


Labels: innoviq, agile, lean, bi, business intelligence
Een jubilaris in ons midden!

Een jubilaris in ons midden!

15-04-2024 - Anna Bertling

Een jubilaris in ons midden! Na de recente jubilarissen zetten we nu graag Luciano Currie in het zonnetje vanwege zijn 5-jarig jubileum binnen InnoviQ. Luciano heeft de afgelopen jaar mooie stappen...

Een nieuwe collega...

Een nieuwe collega...

05-02-2024 - Britt Gelderblom

Mijn naam is Britt Gelderblom en in deze blog wil ik graag kennismaken en iets vertellen over mijn professionele reis en wat ik voor jullie kan betekenen. Sinds 1 januari 2024 ben ik in dienst bij...

Werk je met persoongsgegevens? Aan de slag met een DPIA

Werk je met persoongsgegevens? Aan de slag met een DPIA

31-01-2024 - Niels Jumelet

Bij overheidsorganisaties worden dagelijks grote hoeveelheden persoonsgegevens verwerkt. Het waarborgen van de privacy van de betrokkenen is daarbij topprioriteit. Het veilig behandelen van...