Marktoriëntatie en aanbesteden

Marktoriëntatie en aanbesteden

U bent op zoek naar een nieuwe partner die slimme en efficiënte ICT-voorzieningen aanbiedt tegen een juiste prijs-kwaliteitsverhouding. Echter aanbesteden is vaak een complex en tijdrovend proces. InnoviQ helpt u om de juiste strategie te bepalen en (bege)leidt u door alle fasen van het selectietraject.

De uitdaging

Bij een aanbesteding zijn uw vragen helder: welke partij(en) wil ik voor langere tijd aan mijn organisatie binden en waarop baseer ik mijn keuze? Daarbij spelen kwaliteit en prijs, maar ook regelgeving en inkoopbeleid een belangrijke rol.

InnoviQ helpt u graag om dit veelomvattende selectietraject succesvol te organiseren off het nu gaat om een Europese aanbesteding of een (meervoudig) onderhandse aanbesteding.

Wij zijn gedreven om – samen met u – bij iedere aanbesteding het beste resultaat te bereiken. Daarbij is kwaliteit minstens zo belangrijk als prijs. De uitdaging? Een uitvoerbaar en realistisch contract afsluiten, waarin u en uw partner(s) alle ruimte krijgen voor een duurzame en vruchtbare samenwerking. 

De oplossing

In de wereld van informatisering weet InnoviQ alles over vraag en aanbod. Omdat wij het totale speelveld van een aanbestedingstraject overzien, kunnen wij u helpen om de juiste strategie te bepalen. Uiteraard nemen wij, indien nodig, daarbij de Europese richtlijnen in acht. 

Om uw functionele vraagstukken helder te krijgen, werken wij nauw samen met de belangrijkste stakeholders binnen uw organisatie. Vanuit onze ruime ervaring met ICT vertalen wij die functionele vraagstukken direct naar de benodigde techniek en naar uw behoeftes op het gebied van onderhoud en beheer. Zo ontstaat een duidelijk bestek met concrete eisen en wensen. Na publicatie van het bestek ondersteunen wij u actief in het proces. Vervolgens kunt u op basis van een afgestemd wegingsmodel aanbiedingen vergelijken en weloverwogen kiezen voor de beste partner(s). 

Het resultaat

InnoviQ ondersteunde al veel klanten bij ICT-gerelateerde aanbestedingen. Zo gingen bijvoorbeeld Woonstichting Vechthorst, SUWR Maaskoepel, Samenwerkingsverband Noaber-kracht en de gemeenten Almere, Bernheze, Dalfsen, Hellevoetsluis, Nieuwegein, Schiedam, Soest, Utrecht en Zeist u voor. Die aanbestedingen liepen uiteen van vergunningverlening, toezicht, handhaving en documentaire informatievoorziening tot burgerzaken, werk, inkomen en zorg.

Aanbestedingstrajecten zijn altijd maatwerk. De ondersteuning van InnoviQ maakt dit proces voor u ongecompliceerd en overzichtelijk. Wij bieden onze diensten aan tegen een vaste prijs. Zo weet u precies waar u aan toe bent en komt u nooit voor onverwachte kosten te staan. Wilt u meer weten over de rol van InnoviQ in uw aanbestedingstraject? Neem dan contact met ons op.