Een nieuwe collega

Geschreven door Coen van der Meer op 26-10-2018


Op 1 oktober ’18 ben ik gestart bij InnoviQ. Als nieuwe consultant van InnoviQ stel ik mij traditiegetrouw graag aan u voor. Na zes jaar werkzaam te zijn geweest als senior projectleider bij een softwareleverancier, vond ik het tijd om mijn horizon te verbreden en wilde mij graag richten op projectmanagement vanuit de klantzijde. Daarnaast vond ik het ook interessant om na projecten te hebben gedaan binnen het Sociaal domein, ook projecten te doen binnen andere overheidsdomeinen. Ik heb met veel enthousiasme gekozen voor een rol binnen het team van InnoviQ.

Ik ben Coen van der Meer en woonachtig in Tilburg. Vanaf jongs af aan ben ik al bezig met ICT en een ICT gerichte opleiding lag dan ook voor de hand. Graag opereer ik tussen de ICT (oplossingen) en organisatie in. Voor mij was het dan ook een logische keus om de opleiding Bedrijfskundige Informatica te gaan volgen.

Ik ben mijn ICT carierre gestart bij Alcoa, wat tegenwoordig een combinatie is van Alcoa en Arconic. Een multinational met een groot en complex ICT-landschap. Als ICT-infrastructuur beheerder heb ik door de jaren heen brede kennis opgedaan op het gebied van van IT Infrastructuur. Ondanks het belang van een goede ICT infrastructuur heb ik een bewuste keuze gemaakt om qua werkzaamheden meer richting de business te gaan. Dit met idee om direct van toegevoegde waarde te kunnen zijn voor de eindklant. Dit is voor mij een belangrijke reden geweest om vanuit de ICT infrastructurele kant over te stappen naar de softwarekant. In 2012 heb ik de overstap gemaakt naar PinkRoccade Local Government.

Binnen PinkRoccade Local Government ben ik begonnen als functioneel consultant voor het Sociaal domein. Al snel heb ik de overstap gemaakt naar de functie van projectleider. De afgelopen jaren heb ik mooie en uitdagende projecten mogen doen voor nagenoeg alle onderdelen van het Sociaal domein; van Onderwijs tot aan Handhaving. Als projectleider stuur ik graag het proces, maar zit ook nog graag aan de knoppen. Op deze manier houd ik goede aansluiting bij de materie. Mijn kracht ligt dan ook in het feit dat ik tijdens het proces kan reflecteren naar techniek en functionaliteit. Het mooie aan projectleiderschap vind ik dat je met een team een verandering, door middel van een softwareoplossing, zo goed mogelijk implementeert voor de organisatie. Je merkt snel dat elke organisatie anders is en een andere dynamiek brengt. De implementatie samen tot een succes te maken, waarbij het eindproduct in productie wordt genomen, geeft dan ook ontzettend veel voldoening.

Bij een aantal implementatietrajecten heb ik samengewerkt met InnoviQ. Dit waren leuke, productieve en bovenal fijne samenwerkingen. Naar aanleiding van recent contact met een van de partners van InnoviQ kwam de kans voorbij om bij InnoviQ te starten. Deze keus was snel gemaakt. De expertise en werkwijze in combinatie met de gezelligheid van het team spraken mij erg aan. Het feit dat je samen een opdracht doet, waarbij je terug kunt vallen op elkaars expertise, laat zien dat het een hecht team is en veel meer is dan detachering.

Coen van der Meer


Labels: innoviq, implementatie, ict, projecten