Een nieuwe collega aan boord!

Geschreven door Mathilde Oosterhuis op 12-02-2020


Na zeven mooie jaren in het buitenland, ben ik recent gestart als senior consultant bij InnoviQ. In deze blog maak ik graag kennis met u.

Mijn naam is Mathilde Oosterhuis-Blok en sinds 1 februari 2020 versterk ik het team van InnoviQ. Na de afronding van mijn studie Bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit en gedurende mijn studie Wijsbegeerte aan de VU in Amsterdam, ben ik in 2003 aan de slag gegaan bij het consultancy bureau Hordijk & Hordijk. Ik heb daar gedurende zeven jaar verschillende mooie opdrachten mogen doen op het raakvlak van processen, organisatieverandering en bedrijfsvoering bij (semi)overheden en non-profitorganisaties. Deze werkzaamheden heb ik van 2010 tot 2012 uitgevoerd vanuit mijn eigen bedrijf.

In de loop van 2012 ben ik voor het werk van mijn man naar Sint-Petersburg in Rusland verhuisd; een prachtige stad! Ik moest een nieuwe cultuur ontdekken, een nieuwe taal leren (het Russisch is niet makkelijk!) en nieuwe mensen leren kennen. Aan het eind van 2014 verhuisden we als gezin terug naar Nederland en vandaaruit zijn we begin 2016 uitgezonden naar Jakarta, Indonesië. Ook daar ontdekte ik een nieuwe cultuur, leerde de taal en legde nieuwe contacten. Hoewel de verhuizingen en het opnieuw settelen in andere landen projecten op zich waren, heb ik in deze periode ook mijn proefschrift geschreven over Marktwerking en Publieke Belangen.

Eind 2018 zijn we teruggekomen in Nederland en ben ik in contact gekomen met InnoviQ. De mensen, hun werkwijze en expertise en de onderlinge betrokkenheid spraken me erg aan. Ik maak daarom graag deel uit van het team! Zelf doe ik projecten op het raakvlak van veranderingen in organisaties, processen en bedrijfsvoering. Ik ben transparant, energiek en oplossingsgericht en in staat om in korte tijd inzicht te krijgen in complexe materie. Het samenbrengen van mensen, zonder de gestelde doelen uit het oog te verliezen, geeft me energie.

Naast mijn werk houd ik van tijd doorbrengen met mijn gezin, buiten actief zijn en racefietsen. Verder schrijf ik artikelen en geef ik lezingen over het onderwerp van mijn proefschrift.

Ik ontmoet u graag in de nabije toekomst!