InnoviQ is Business Intelligence partner van Exxellence

Geschreven door Ronald Kubbe op 01-07-2013


InnoviQ heeft onlangs de samenwerking met Exxellence bekrachtigd met een partnership. Dit is een mooie waardering voor de samenwerking op Business Intelligence gebied tussen beide bedrijven. 

Voor Exxellence realiseren en implementeren we een Business Intelligence oplossing die gebaseerd is op Cognos. Door de krachtenbundeling beschikken gebruikers van de Exxellence Suite over een veelheid aan mogelijkheden voor het verkrijgen van gewenste managementinformatie. 

In de toekomstvisie van Exxellence met betrekking tot zaakgericht werken en integrale dienstverlening, is een uitgebreide en flexibele BI (Business Intelligence) oplossing binnen het ZaakSysteem niet weg te denken. Want zoals men zegt: meten is weten! Omdat Exxellence continu werkt aan de optimalisatie van haar oplossing, hebben ze gekozen voor een BI oplossing met nog meer mogelijkheden. De gebruikersvereniging Exxellent Users is hier nauw bij betrokken geweest.

Exxellence business partner

Het resultaat is de ontwikkeling van de Cognos Kubus door InnoviQ, waarmee meer informatie beschikbaar komt. De Cognos oplossing biedt een veelheid aan mogelijkheden voor het verkrijgen van gewenste managementinformatie. Dit kan via standaard overzichten en via de mogelijkheid voor informatiespecialisten om zelf ad-hoc analyses te maken. InnoviQ implementeert en ondersteunt de Cognos oplossing bij de klanten van Exxellence en verzorgt trainingen in het gebruik van de kubus.  

Raymond Slot, Productmanager bij Exxellence: 
'Met de integratie van de Cognos oplossing kunnen gebruikers een actueel en volledig beeld van zowel de dienstverlening over toegepaste kanalen als van de interne bedrijfsvoering genereren. De oplossing biedt naast standaardrapportages ook vele mogelijkheden om zelf rapportages te maken, om zodoende op een laagdrempelige wijze en zonder tussenkomst van Exxellence als leverancier antwoorden op specifieke vragen over de dienstverlening of bedrijfsvoering te krijgen.' 


Labels: innoviq, cognos, gemeenten, management informatie, partnership, zaakgericht werken, zakenmagazijn