Slimme procestooling....

Geschreven door William van Grieken op 31-10-2013


Lean

Zo nu en dan kom je in het werkveld leuke en interessante relaties tegen. In deze blog wil ik kort stilstaan bij een specifieke relatie die een mooie tool levert op het gebied van procesmodellering. Een tool die voor iedere adviseur, die zich bezig houdt met procesmanagement, meerwaarde heeft. Uiteraard is en blijft een dergelijke tool ondersteunend aan het werk. Aan de andere kant: iedere professioneel heeft m.i. goed gereedschap nodig om zijn werk te kunnen doen. Ik hoop dat ik uw aandacht inmiddels een beetje te pakken heb.

Met de Lean Process Modeler van ENGAGE is het mogelijk om binnen een handomdraai organisatieprocessen uit te werken, te analyseren en te verbeteren. ENGAGE sluit overigens mooi aan op de toenemende belangstelling voor Lean binnen organisaties. Een korte introductie is wellicht op zijn plaats. Lean is een filosofie en vooral een manier van werken waarbij alles en iedereen in de onderneming zich richt op het creëren van waarde in processen en het elimineren van verspillingen.

Zonder al te lang stil te staan bij de Lean filosofie, zie ik veel overeenkomsten met één van mijn vorige blogs; de opkomst van nieuwe verdienmodellen. Een Lean bedrijf is zich bewust van haar omgeving en wil niet alleen voor de klanten, maar ook voor de maatschappij waarde toevoegen. Dit sluit aan bij de huidige tijdgeest waarbij u meer moet doen met minder. 

Engage

Maar goed weer even terug naar de tool. De kracht van de oplossing zit vooral in het praktische karakter en de interactiviteit die het gebruik ervan met zich mee brengt. De basisfunctionaliteiten spreken voor zich om binnen no-time een proces uit te werken. Adviseurs die bekend zijn met concurrerende oplossingen kunnen vrijwel direct aan de slag. Door de tool actief te gebruiken binnen workshops, kom je meteen tot concrete resultaten. Vooral dit aspect spreekt mij enorm aan. Hoe vaak gebeurt het niet dat na een brown paper sessie de procesbegeleider twee weken nadien verslag doet waarbij deelnemers zich onvoldoende herkennen in het eindresultaat.

En zoals een moderne tool tegenwoordig betaamt: ENGAGE wordt als SaaS oplossing aangeboden. Kortom, u heeft altijd en overal de beschikking over uw actuele werk. Enfin u begrijpt het al. Ik ben erg enthousiast. Maar goed zoals zo vaak in het leven: laat u overtuigen door ENGAGE zelf vrijblijvend te proberen.   

P.S.
Voor de kritische lezers. Ik ben gewoon een betalende gebruiker. Ik heb geen aandelen in de firma ENGAGE, vang noch provisie op de verkoop van welke licentie ook. Dat u het weet!


Labels: innoviq, engage, lean, procesmanagement, saas