Wij verwelkomen Anna

Geschreven door Anna Bertling op 23-05-2019


Eerlijkheid, betrokkenheid en creativiteit zijn waarden die bij InnoviQ horen. Dit is niet alleen wat zij zelf zeggen, maar zeker ook wat ik vanaf het eerste contact met het bedrijf heb mogen ervaren. Niet bang zijn om in het diepe te springen, altijd nieuwsgierig om te onderzoeken wat er speelt, maar bovenal geïnteresseerd in elkaars bezigheden, zowel werk technisch als op persoonlijk vlak. Binnen zo’n team is het ontzettend prettig binnenkomen als nieuwe werkplek.

Mijn naam is Anna Bertling en ik versterk sinds 1 mei 2019 het team van InnoviQ als consultant. Na mijn master Beleid en Management in de gezondheidszorg aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam heb ik vier jaar voor de Serviceorganisatie Jeugd Zuid-Holland Zuid gewerkt. Dit is een regieorganisatie die namens de gemeenten in Zuid-Holland Zuid zorginkoop, budgetbeheersing en informatievoorziening op het gebied van jeugdhulp regelt. In mijn functie als coördinator informatievoorziening heb ik de decentralisatie van de jeugdhulp van dichtbij meegemaakt en vanuit deze positie heb ik ook InnoviQ leren kennen. Na vier jaar was voor mij de tijd gekomen om te onderzoeken wat het sociaal domein en de publieke sector nog meer in petto heeft. De stap naar InnoviQ betekent voor mij een mooie kans om daarin veel nieuwe ervaringen op te doen.

Buiten mijn werk breng ik graag zoveel mogelijk tijd op of aan het water door; je kunt me dan op de Kagerplassen, het IJsselmeer of de Noordzee op een zeilboot vinden of op kleiner vaarwater in een roeiboot op de Rotte.

Wat wedstrijdzeilen zo mooi maakt is dat geen dag en geen race hetzelfde is. Telkens moet je blijven inspelen op veranderende weersomstandigheden, de wind, de manoeuvres van je tegenstanders, je zeilen bijstellen. Je probeert constant een stap verder vooruit te denken dan je tegenstanders doen en te voorspellen wat er gaat gebeuren. Het is daarmee net een groot schaakbord op het water. Ik zie daarin veel gelijkenis met het werken voor InnoviQ; onderzoeken welke uitdagingen er vandaag spelen, waar je kansen ziet, of de uitgezette koers nog de juiste is, welke wetswijzigingen of externe veranderingen eraan komen, hoe we niet alleen harder kunnen gaan, maar vooral ook slimmer dan de vorige keer kunnen varen.

Het mag duidelijk zijn dat ik van dergelijke uitdagingen en een dynamisch werkveld houd en veel zin heb om dit avontuur aan te gaan. Ik denk graag samen met InnoviQ en met u die stap verder vooruit. Ik kijk uit naar het moment dat mijn vaarwater dat van u kruist!


Labels: innoviq, serviceorganisatie jeugd zuid-holland zuid, jeugdhulp, informatievoorziening, innoviq