Datagedreven werken
Wij geloven sterk in de kracht van data. Met business intelligence kunnen gemeenten slimmer, efficiënter en transparanter hun doel bereiken. Het inrichten van datagedreven werken is geen eenvoudige opgave en gaat verder dan techniek alleen.

De waarde van data

Voor het leveren van producten en diensten werken gemeenten met een grote verscheidenheid aan (taakspecifieke) systemen. Deze systemen bevatten waardevolle data.

Door deze data te ontsluiten, te analyseren en presenteren voeg je waarde toe aan dienstverlening en bedrijfsvoering. Uiteraard met aandacht voor veiligheid, privacy en ethiek. Informatie speelt ook een belangrijke rol bij de cyclus van beleid maken, uitvoeren en het aanscherpen.

Business Intelligence vraagt om een multidisciplinair samenspel tussen mens, organisatie en techniek. Data en datavolwassenheid is daarmee niet alleen een vraagstuk voor informatiespecialisten maar juist relevant voor de gehele organisatie. Van bestuurders, management, beleidsmakers tot de uitvoering.

Hoe kunnen we je helpen?

  • Het formuleren van een visie en realisatieplan op het gebied van datagedreven werken.
  • Het realiseren van een datawarehouse door een of meerdere bronsystemen te ontsluiten.
  • Het ondersteunen bij de keuze van een front-end BI tools zoals bijvoorbeeld Power BI of Cognos.
  • Het realiseren van rapportages en/of dashboards op basis van onze eigen iteratieve methode. Hiermee leveren we de unieke combinatie van dashboards op maat én een BI opleidingstraject voor de borging van het traject in jouw organisatie.
  • Het beheren, onderhouden en doorontwikkelen van je BI omgeving.
  • Het geven van Power BI, Cognos, Business Objects, Qlikview en Tableau trainingen.

Veel gemeentelijke klanten hebben samen met InnoviQ datagedreven werken ingericht. Wij realiseren stuur- en verantwoordings-informatie door diepgaande kennis van processen en applicaties te combineren met ons vakmanschap.

Een greep uit onze opdrachten

Meer weten?
Neem contact op met Luciano Currie
luciano.currie@innoviq.nl
06 - 213 80 912