Informatie- en architectuuradvies
Is je organisatie toe aan de volgende stap in jullie digitaliseringsstrategie? Op zoek naar ondersteuning bij het maken van keuzes en het stellen van prioriteiten voor het informatielandschap? Of is het tijd voor nieuw informatiebeleid? Met een pragmatische en heldere aanpak helpt InnoviQ graag. Een die aansluit bij jullie visie én de technische innovaties en ontwikkelingen in de maatschappij van vandaag.

Van visie naar roadmap

De publieke sector heeft te maken met voortdurende veranderingen. Vaak door externe ontwikkelingen, maar ook door de  ambitie van een organisatie om processen sneller, goedkoper en beter te willen maken.

Is bekend hoe Common Ground ingezet kan worden om gegevens op een moderne manier uit te wisselen? Hoe de Gemeentelijke Modelarchitectuur (GEMMA) voor jouw organisatie kan werken? Is jullie informatielandschap wendbaar genoeg om mee te bewegen met innovaties en wordt er pro-actief gestuurd op vernieuwing?

Het slim organiseren van processen en informatie is een belangrijke sleutel voor lerende en innoverende organisaties. Met de juiste inzet van informatietechnologie creëert je organisatie kansen om de dienstverlening en bedrijfsvoering daadwerkelijk te optimaliseren.

Hoe kunnen we u helpen?

  • Het (helpen) opstellen van (dynamisch) informatiebeleid, het vertalen hiervan naar een roadmap zodat de gemeente direct en concreet aan de slag kan.
  • Het geven van ICT- en architectuuradvies.
  • Het opzetten van pragmatisch portfoliomanagement inclusief een wegingsmodel.
  • Het opstellen van een datawarehouse architectuur.

Informatievraagstukken worden steeds complexer door het werken in ketens en de noodzaak om sneller in te spelen op vernieuwing. Wij zien het als een uitdaging om in co-creatie het informatiebeleid en -management pragmatisch en begrijpelijk te organiseren.

Een greep uit onze opdrachten

Meer weten?
Neem contact op met Anneke Dierkx,
anneke.dierkx@innoviq.nl
06 - 155 01 388