Een derde van gemeenten in geldnood

Geschreven door Anneke Dierkx op 08-05-2020


“Een derde van gemeenten in geldnood, tekort opgevoerd door coronacrisis” kopte NU.nl vorige week. Door de coronacrisis hebben gemeenten minder inkomsten uit belastingen en betaald parkeren. Al verder lezend concludeert NU.nl dat de tekorten met name veroorzaakt worden door de jeugdzorg, bijstand en Wmo. Oud nieuws. Los van de Coronacrisis hebben gemeenten al langer te maken met tekorten in de jeugdzorg en Wmo. Zoals bekend wordt dit veroorzaakt door een toenemende vraag naar voorzieningen gecombineerd met de besparingen die gemeenten als opgave bij de decentralisaties hebben meegekregen. Het zal geen kleine uitdaging zijn om de gemeentefinanciën van 2020 op orde te krijgen.

Tegelijk zien we bij veel gemeenten de ambitie om datagedreven te werken en te sturen. En de nodige initiatieven om daar uitvoering aan te geven; met wisselend succes. Een deel strandt door gebrek aan capaciteit, kennis, draagvlak en/of geld. Dat is jammer, want grip op sturing in het sociaal domein maakt het mogelijk om beleid tijdig bij te sturen en te monitoren of de gewenste effecten bereikt worden.

Dat kan anders. Binnen vier weken én tegen een laag tarief zet InnoviQ bij u een standaard BI-oplossing neer, waarmee u een grote sprong maakt met datagedreven werken en echt kan gaan sturen binnen het sociaal domein. De oplossing bevat dashboards en rapporten met tientallen standaard indicatoren voor jeugd, Wmo, participatie en financiën en is ook geschikt voor self-service. Ongeacht de leverancier van uw sociaal domein applicatie, financiële applicatie en BI-oplossing!

Andere bronnen zijn eenvoudig toe te voegen en u kunt zelf met de doorontwikkeling van de oplossing aan de slag. Uiteraard kan InnoviQ dat ook voor u doen. Onze oplossing is bij meer dan 15 klanten in gebruik en iedere klant profiteert mee in de doorontwikkeling van de oplossing. Zo blijft u stappen maken met sturen en monitoren binnen het sociaal domein.

Wilt u meer informatie zie onze website of wilt u liever een online demo middels een medium passend in de huidige tijd? We helpen u graag. Neem dan contact op met Martin Ravenstijn via martin.ravenstijn@innoviq.nl of via nummer 06 - 270 62 297.